förståelsens krokiga stig

måndag 24 augusti 2015

behandla

Hon hade haft bilen i tre månader och hon behandlade den som sitt barn. Bilen hette Elsa och var en liten grå Peugeot. Hennes pappa hade köpt den till henne på hennes tjugoårs dagen. "Det är dags att du växer upp och börjar ta eget ansvar. Du har blivit alltför bortskämd av mig och mamma och haft det alldeles för lätt hitintills. Nu är ansvaret för bilen ditt; den ska försäkras, servas, tvättas och städas, du ska betala bensin, försäkring, skatt och annat som kan inträffa. Jag kommer inte att höja din månadspeng, utan vill du ha råd med några ytterligare utsvävningar får du börja arbeta på din lediga tid. Jag kan erbjuda dig några timmar som springflicka i firman."

Hon tittade på Elsa, med ett ömt leende, hon skulle så gärna vilja ha en riktig liten flicka att sköta om. Hon la pannan i djupa veck...om hon skulle lackera om Elsa, i samma färgnyans, som sitt favoritnagellack.Olika idéer om hur det skulle finansieras och genomföras, for igenom hennes lilla välfriserade huvud.
Bildresultat för rosa peugeot

4 kommentarer:

  1. Bra! Bilar ska ha namn. De blir mer personliga då. Anar en tomhet hos henne, trots att det verkar finnas pengar i familjen.

    SvaraRadera
  2. Härligt att hon växte med ansvaret och såg framemot att pyssla om sin bil.

    SvaraRadera
  3. Jag känner igenom hela texten hur hon äntligen har mognat. :) Så stolt hennes pappa kommer att bli. Härlig text. Kram Bosse

    SvaraRadera