förståelsens krokiga stig

söndag 21 juni 2015

I den gamla kaffestugan...

I den gamla kaffestugan kan du njuta av bröd och kakor gjorda på gamla recept från socknen....

Jag sitter i hans kök och skriver, stugan ligger vid havet, jag ser det inte men kan höra ett svagt brus och känna doft av tång, hav och våt sand.

Utanför fönstret går en yngre kvinna förbi, hon har rött kort hår, röker och har zebrarandiga byxor. Jag känner ett lugn, solen letar sig in på den glasförsedda altanen. Egentligen borde jag sitta där, men är rädd att tappa bort mig på vägen.

Jag har gjort potatissallad av gårdagens färskpotatis och R ska köpa varmrökt lax. Vi delar nog på en öl till maten. Sedan sitter vi länge, i den sista värmen, på altanen och pratar. Vi har lätt för att dela tankar och känslor, R och jag, det är en av anledningarna till att jag befinner mig i hans kök.

I morgon är det veckans första vardag, dagen då midsommar är över, det är ganska glest mellan bilarna på parkeringen, ser jag genom köksfönstret. Än kan tystnade ta över ljudrummet, och förväntningarna ligga kvar i startgroparna.

Vi planerar att göra en utflykt i morgon, vi har flera böcker att botanisera i. Halland är inte så stort, vi hinner mycket på en dag, även om vi tar sovmorgon och ger oss tid att sakta vakna i varandras ögonspeglar.
Jag läser högt för R om Äskhults by, där den gamla kaffestugan ligger...

                                                


Hannas Halland s18 om Äskhults by.

5 kommentarer:

 1. Man får lust att komma ut och röra på sig, hälsa på en gammal bekant...

  SvaraRadera
 2. Låter sin en fin och varm (bildligt tänkt) tillvaro.

  Äskhults by har jag besökt en gång. Väldigt fint och intressant. Och mysigt café.

  SvaraRadera
 3. Det vilar ett lugn och en behaglighet i texten. Jag har aldrig varit i Äskhults by. Däremot känns det som du hittat hem och borde förlänga vistelsen. :) Lycka till med träningen. Kram Bosse

  SvaraRadera