förståelsens krokiga stig

tisdag 24 november 2009

tre frågor om min livsstil-

Jag har ingen livsstil- jag lever på ett av de sätt som står mig till buds. Jag försöker prioritera de relationer till människor och djur som ger mig energi. Jag lever så snålt som möjligt för att hindra mig från att bli för uppslukad av ett jobb och jag försöker undvika kontakter med det sociala välfärdsnätet i möjligaste mån. Jag letar dagligen efter nya sidor hos mej själv och försöker så gott det går leva ett liv jag kan vara stolt över idag och då jag ska lämna jordelivet.
Ingen frågar varför jag väljer detta sätt, men jag ser i deras ögon och hör på deras kommentarer att de utgår ifrån sej själva och då kommer mina val till korta.

3 kommentarer:

 1. Den sista meningen förstod jag inte riktigt men resten tyckte jag var berömligt.

  SvaraRadera
 2. Suck, jag skrev en lång kommentar och åkte sedan på dubbelfel... försöker skriva om en gång till.

  Jag tycker du har gjort ett bra val av livsstil, det säger jag med utgångspunkt från mig själv. Jag tror jag förstår vad du menar när du "hör på deras kommentarer". Det finns ett underförstått sätt som man ska leva på. Lite överdrivet - om man inte är shoppaholic som dessutom älskar att åka utomlands så är man lite konstig i deras ögon.
  Jag brukar tänka att de är lyckliga som inte vet något annat än det strömlinjeformade livet. Sedan brukar jag tänka att jag borde känna mig lika lycklig som jag faktiskt är. För även om jag inte medvetet har valt min livsstil, så har jag i alla fall tänkt igenom den och kommit fram till att den är rätt för mig.

  SvaraRadera
 3. Många har inte förmågan att se världen på annat sätt än från sin egen horisont. Trångsynt. Håller med Charlotta, du har fått insikter som de inte har, vad som är viktigt i livet.

  SvaraRadera