förståelsens krokiga stig

torsdag 19 november 2009

Att fly--vad annat har jag gjort.

Innan skolan blev en del av mitt liv, flydde jag ut till ladugården, satt i den stora ardennerns spilta, gömd för all krav på att vara den perfekta förlängningen av mina föräldrar.
I skolålder tjänstgjorde boken som min flyktväg, Cherry Ames, Kitty, Vi fem, Svarta Hingsten och senare Borta med vinden. Jag levde i den värld boken gav mig, glömde kraven på att vara bäst i klassen, populärast bland flickorna, mammas väninna och förtrogna.
Jag flyttade hemifrån, till högskolan, studentkorridoren, pojkar och billiga viner, levde i en pseudovärld, där verkligheten inte släpptes in.
Drömde om ett äktenskap som skulle förverkliga mig, besvikelsen flydde jag ifrån in i vinets dimma, gömde mig bakom duktighetens fasad.
Så mycket sorg, så många misslyckanden behövdes för att sätta stopp för min flykt, för att få mig att stanna upp, förstå och acceptera att den verklighet jag skapar av egen kraft är den sanna.

7 kommentarer:

 1. Oh, vilken bra text med mycket innehåll fast den är kort. Tänk så många som flyr från det verkliga livet som egentligen är så mycket bättre bara de vågar känna efter och uppleva det. Du är inte ensam om att ha flytt in i vinets dimma och tack och lov hittade jag ut från den dimman igen.

  Cattis

  SvaraRadera
 2. Om att fly från livet till en psuedovärld och att till slut acceptera förstå och inse att man kan skapa sin egen verklighet.

  SvaraRadera
 3. Dagens bästa text (vågar jag hävda utan att ha läst någon annan).

  SvaraRadera
 4. Såå bra om att finna sig själv i livet. Du kanske skriver allra bäst på natten ;-)?

  SvaraRadera
 5. Vilken jättefin text!
  Själv skriver jag bäst nattetid och har liksom dig försvunnit in i böckernas värld för att sedan komma ut därifrån lyckilgare och mer tillfreds med mitt liv.

  SvaraRadera
 6. Håller med de andra. En mycket bra text. Ofta rullar livet på och man måste tillåta sig att stanna upp och tänka efter vad man egentligen vill.

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet, bra att du har kommit ut ur vindimman.

  SvaraRadera